Suojaa internetyhteytesi tehokkaasti

Markkinoilta löytyy ilmaisia ja maksullisia VPN-ohjelmia. Ilmaiset VPN-ohjelmat ovat hitaita ja niiden turvallisuus on huono. Jotkin ilmaispalvelut todellisuudessa vain tallentavat kaikki tiedot käyttäjistä, joka on valtava uhka yksityisyydelle. Tässä(kin) toimii vanha sanonta ”Ei ole ilmaista lounasta”.

Maksullisten ohjelmien vertailussa haimme ohjelmien palvelunopeutta, luotettavuutta ja eri suoratoistopalvelujen mahdollisuutta – tietoturvaa unohtamatta.

Testivoittaja NordVPN

NordVPN on viime vuosina onnistunut optimoimaan yhteyksien nopeutta, joka mm. takaa varman ja luotettavan suoratoistopalvelujen toiston. Palvelusta löytyy myös P2P-jakoon optimoituja palvelimia. Palvelimet Suomessa takaavat kotimaisen sisällön katsomisen ulkomailta käsin. Voit myös katsoa suorat Formula 1-lähetykset ilmaiseksi ulkomaisilta kanavilta täysin laillisesti.

1.    NordVPN

2.    ExpressVPN

3.    CyberGhost

Asiantuntijoiden kommentit:

 “Mitä VPN-palveluihin tulee, on NordVPN-palvelua vaikea voittaa. Sillä on käytössään suuri ja monipuolinen joukko palvelimia, erinomainen valikoima edistyneitä toimintoja, vahvat yksityisyydensuojaus- ja tietoturvakäytännöt sekä helppokäyttöiset client-sovellukset kaikille tärkeimmille alustoille.”
Max Edd, Ohjelmistoanalyytikko, PCMag

Salaamaton tietoliikenne

“Jos sinulla on VPN, sinun ei tarvitse verkossa ollessasi olla huolissasi turvallisuudesta tai pelätä tietojesi joutumista vääriin käsiin. NordVPN tekee verkkoselailusta helppoa.”
Tech of Tomorrow, Teknologian arvioija, YouTube

Kun surffaat internetissä, toimintaperiaate on se, että kaikki tietoliikenne kulkee internetoperaattorisi kautta. Internetoperaattorit voivat halutessaan tallentaa lokitietoja surffaamistasi sivuista ja luovuttaa niitä mainostajille, sekä viranomaisille, vaikka palveluntarjoaja olisi miten luotettava. Joukosta toki löytyy myös palveluntarjoajia, jotka suojelevat asiakkaan yksityisyyttä, mutta ne ovat harvassa.

VPN:n toimintaperiaate

Käytännössä VPN (Virtual Private Network) reitittää internetliikenteesi VPN-tunnelin kautta, joka on salattu yhteys tietokoneesi ja kohdeverkkosivustosi välillä. VPN-tunneli salaa tietosi, IP-osoitteesi ja sijaintisi.

Internetissä lähetettävät tiedot jaettaan paketteihin ja siirretään salatun VPN-tunnelin kautta. Kun tiedot saapuvat VPN-palvelimeen, paketti avataan, jotta tietoihin päästään käsiksi. Tämä edellyttää salauksen purkamista.