Nintendo iski kultasuoneen, kun Niantic Labs kehitti pelin, joka julkaistiin heinäkuussa 2016. Nimekseen peli sai Pokémon Go. Peli on ollut hyvin suosittu alusta alkaen ja sen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä. Pelin otti omakseen nuorison lisäksi myös vanhemmat. Tänä päivänä ei ole yhtään harvinainen näky, että perheet ulkoilevat ja jakavat peliharrastuksen yhdessä.

Vielä joitain vuosia takaperin uutisoitiin, että lapset eivät liiku tarpeeksi, vaan koulupäivän jälkeen jäävät kotiin ja pelaavat tietokonepelejä. Tuolloin lasten liikalihavuus puhutti medioissa. Peli on ollut yhteiskunnallisesti hieno asia. Pelin tiimoilta on ihmiset saatu ulos liikkumaan. Aluksi ihmisten keskittyminen meni pelin pelaamiseen eikä ympäristöä otettu huomioon. Tämä aiheutti paljon vaaratilanteita, kun suojateitä ylitettiin katse puhelimessa ympäristöstä piittaamatta. Tätä ei onneksi esiinny enää kovin paljoa.

Peli kehittyy samoin puhelimet ja datayhteydet siinä rinnalla. Suomessa olemme onneksi hyvässä asemassa operaattoreiden suhteen. Edullisia puhe- ja dataliittymiä löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen ja liittymiä saa helposti eri myyntipisteistä. Toista on ulkomailla. Esimerkiksi Meksikossa SIM-kortti piti hankkia yhdestä liikkeestä ja puhelin- sekä dataliittymä toisesta liikkeestä. Dataliikenne ostettiin 1Gb-, 2Gb ja jne. paketteina. Paketit aktivoitiin puhelimen palvelu- ja tekstiviesteillä. Ei ollut helppoa, kun oli kotona tottunut kävelemään liikkeeseen ja kaikki palvelut sai yhdellä kertaa.

Lapselle sopiva puhelinliittymä Pokémon Go -pelaamiseen

Liittymistä puheenollen, joidenkin arvioiden mukaan Pokémon Go-peli kuluttaa dataa 2-3Gb kuukaudessa, jos pelaa neljä tuntia päivässä. Vertailemalla eri operaattoreiden liittymiä voi löytää omalle kukkarolle sopivan liittymän datan ja kuukausierien suhteen. 

DNA Jämpti– ja Elisa Tarkka Perus-liittymät ovat suunnattu perheen nuorimmille ja sopivat datan mukaan hyvin esim. Pokémon Go:n pelaamiseen. Liittymien perushinta on 9,90€/kk Liittymiin sisältyy rajaton netti ilman datakattoa. Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan. Tutustu liittymiin täältä.