Google Nest WiFi Mesh-tukiasemat

Langattoman verkon (WiFi) rakentaminen kotiin/työpaikalle voi joskus olla haastavaa. Varsinkin jos asunnossa/työpaikalla on useampi kerros. Betoniseinät kyllä kaiuttaa signaalia, mutta ne myös vaimentaa sitä jolloin asuntoon/työpaikalle jää ns. kuolleita kulmia johon tukiaseman signaali ei yllä. Halvimmissa tukiasemissa ei ole juurikaan automatiikkaa, joten kanava-asetukset jäävät usein sellaisiksi, kun ne asennushetkellä ovat. Ongelmia tässä tuottaa se, että jos asuintalossa/toimistossa on useampia asukkaita/firmoja jotka käyttävät langattomia reitittimiä, niin useat tukiasemat käyttävät samaa kanavaa oletuksena. Käytännössä tämän huomaa, kun yhteydet pätkivät ja nopeasti voi luulla, että on tullut ostettua roskaa. Ei, vaan yhteydet pätkivät, koska useat tukiasemat käyttävät samaa kanavaa ja ne häiritsevät toisiaan. Matti Meikäläisen on paha tietää miten paljon häiritseviä yhteyksiä on, kun WLAN-kanavat menevät lomittain toistensa päälle ja vapaata kaistaa on vaikea löytää.

Mesh-tukiasemista on tähän apua. Laitteissa on tänäpäivänä todella paljon älyä, sekä omia sisäisiä sovelluksia etten itse aio koskaan luopua vastaavista. Tukiasemat laajentavat verkon kattavuutta kaikkiin kodin/työpaikan kulmiin ja sopukoihin. Tukiasemat määrittelevät myös automaattisesti parhaimman kanavan käyttöön. Tukiasemien 2,4GHz ja 5GHz-taajuudet maksimoivat yhdessä parhaan mahdollisen yhteyden.

Mesh-pohjaisia tukiasemia löytyy usealta eri valmistajalta. Tässä esittelyssä Google Nest WiFi Mesh-tukiasemat.

Google Nest WiFi Mesh-tukiasemat

Alla monissa testeissä parhaaksi valittu tukiasema-malli parantamaan kodin/työpaikan langatonta verkkoa. Esittelyssä kolme eri vaihtoehtoa, sekä havainnekuvat tukiasemien asennuksista. Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Tukiasemien asennus

1 Reititin. Kantama 120 m2
1 Reitin + 1 point. Kantama 120 m2 + 90 m2
1 Reitin + 2 point. Kantama 120 m2 + 90 m2 + 90 m2